124-metrowy apartament w Sankt Petersburgu

W tym apartamencie w Sankt Petersburgu ekipa z Int2 Architecture miała za zadanie maksymalnie powiększyć open-space, a jednocześnie zapewnić mieszkańcom funkcjonalną przestrzeń do pracy i życia. Punktem wyjścia było dodanie jadalni, która choć nie jest osobnym pomieszczeniem, to jednak oddzielona została od reszty pomieszczenia za pomocą drewnianej ramy. „Wow!”, pomyślałam na widok efektu. Taki chwyt dał półotwarty charakter ważnego miejsca w apartamencie, który pozostał w całości wolny od zbędnych ścian. Kluczowa była też wymiana tradycyjnych okien na harmonijkowe – rzadko spotykane, a dające znacznie więcej światła. Akurat jego nigdy nie ma w nadmiarze, więc taki „gest” może warto podpatrzyć?

Przez: agnieszka
»

Przez: agnieszka
»

Przez: agnieszka
»

Przez: agnieszka
»

Przez: agnieszka
»

Przez: agnieszka
»